50гр. семе синап(най- добре бял и черен)
1/4 ч.(сок от лимон + бял оцет балсамико)
1/4 ч. зехтин
малко повече от 1/2 с.л. мед (или кафява захар)
1/2 с. л. сол
1 1/2 ч.л. куркума
съвсем малко топла водичка
*ако искаш да не е много люта, тогава използваш само бял синап
Смилаш в кафемелачката синапа за кратко. Слагаш после в малкия блендер смления синап +всичко друго освен водата . Разбъркваш малко и после добавяш по съвсем малко от водата до необходимата гъстота. Като не трябва да е прекалено гъсто, нито рядко, защото се сгъстява още в хладилника. Слагаш в хладилника и изчакваш около 1 седмица да узрее. От това количество става 1 чашка и половина.
*ако искаш да ти е съвсем малко люта половината от синапа замени с брашно от овесени ядки.
Страхотна е!За хората,които не обичат сол могат да сложат сух чесън.
ОтговорИзтриване