10кг. чушки
3кг. патладжани
1кг. моркови
1/2 от 1/3ч.ч. вино /мярката/
1/2 от 1/3ч.ч. оцет/ по възможност балсамико//мярката/
черен пипер /млян/-5гр.
кимион /млян/ -5гр.
чубрица-2 гр.
мед-6-7 с.л. пълни
1глава голяма лук
1 глава чесън
олио 3ч.ч. от по 250мл.
сол 5с.л.
доматено пюре- 4по 140гр. двойно сгъстено / от Лидл/
Печеш чушките и патладжаните, а морковите сваряваш. Мелиш през машинката. Слагаш във фурната с всичко без олиото. Бъркаш от време на време. Когато сместа се посгъсти и изври почти , но повече от половината добавяш олиото. Печеш още и е готово, когато долу по тавата остава диря от лъжицата. С пасатор леко пасираш до желаното.
От половин доза излизат горе-долу около 9-10 бурканчета от около 250- 300гр.
Половин доза/ 5кг. чушки и...../ се пече в голямата алпака тава.
Няма коментари:
Публикуване на коментар