яйца - 2 броя
захар -60 грама
брашно - 60 грама
1 каф. л. акпулвер
ванилия
ако се наложи малко пр. мляко за тестото
Жълтъците се отделят от белтъците, разбиват се с миксера до побеляване.
Постепенно се добавя брашното с бакпулвера и ванилията.
Белтъците се разбиват на гъст сняг и с помощта на шпатула се добавят към тестото.Разбърква се внимателно,за да не спадне.Изсипва се във форма/20/25см/, покрита с хартия за печене. Пече се 10-15 минути на 170 С в предварително загрята фурна.Щом изстине разрязваш на 2.
крем:
1 малка кутийка маскарпоне
200мл. сметана студена
2 гр. желатин
100гр. шоколад
захар
Разбиваш с миксера сметаната с малко захар. Отделно разбиваш с миксера и маскарпонето с малко захар. Съединяваш двете смеси, добавяш шоколада разтопен на водна баня и леко изстинал, но течен. Накрая добавяш и разтопения на водна баня желатин.
поставяш едната част от блата, крем, (може да сложиш и някакво сладко)отгоре другия блат и пак крем.
В хладилника за няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар