Необходими продукти:
200 г тиква 150 г брашно 2 яйца 3 с. л. захар 2 ч. л. бакпулвер 1 ч. л. канела 1 щипка сол олио за пържене | за поръсване: индийско орехче сух джинджифил пудра захар |
Начин на приготвяне:
1
| Тиквата се бели, нарязва се на кубчета и се сварява на пара. | |
2
| След това се пюрира и се оставя да се охлади. | |
3
| Брашното се смесва със захарта. Добавят се яйцата, пюрето от тиква, бакулверът, канелата и солта. Разбърква се до хомогенизиране. | |
4
| Гребва се с чаена лъжица, потопена в олио, и се пържи на маслена баня до златисто. | |
5
| Готовите понички се поръсват с пудра захар, ароматизирана с джинджифил и канела. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар