6 декември 2011 г.
пълнен шаран
1 шаран около 1,300кг. до 1,500кг.
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
1 морков
100гр. ориз (кръгъл)
150гр. гъби нарязани на кубчета
3-4 домата( може от консерва)
50 гр. сурови орехи
малко стафиди
6с. л.зехтин (олио)
1ч.л. сол
лимон
черен пипер
дивесил
магданоз
Изчисненият шаран от вътрешностите и хрилете се натърква хубаво със сол да се премахне слузта, измива се и отново се осолява добре отвътре и отвън, натрива се хубаво със лимонов сок и се оставя да престои поне 30мин. докато правиш плънката. Запържваш леко лука, моркова,чесъна, после ориза да се изцъкли. Добавяш гъбите, 100мл.вода, солта и оставяш малко.После+ доматите, орехите, стафидите, подправките. Слагаш шарана в подмазана тава с олио. Пълниш, шиеш, останалата плънка слагаш покрай шарана, + 100мл.вода. Отгоре слагаш кръгчета от лимон, завиваш с алум. фолио и печеш на 180* около 50-60мин. Накрая може да махнеш фолиото и да запечеш леко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусен е, а удоволствието от риболова му е много по-голямо.
ОтговорИзтриванеРиболов на шаран