4 ноември 2011 г.
Желиран телешки език
телешки език, моркови,кисели краставички, яйца сварени, желатин, сол
Езика се вари в тенджерата под налягане 90мин.Вари си с зърна чер пипер, даф. лист, целина, но без сол. Щом се свари езика го охлаждаш със студена вода за кратко и го обелваш и го нарязваш на тънки филийки. Слагаш в съд езика, краставичките, морковите, яйцата, може и пресен магданоз. Заливаш с прецедения бульон с желатина(който предварително е залят с вода да набъбне, после за кратко без да завира в микровълновата само да се втечни и прибавяш към осоления бульон). Оставяш в хладилника да стегне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар