17 февруари 2011 г.
филийки със яйце и дом. сос
Издълбаваме с нож Филийката в средата/като я запазбаме цяла/. Слагаме я в тиган със сгорещено олио. Чукваме в дупката 1 яйце. Пържим и от двете страни като обръщаме внимателно до готовност на яйцето.Изпържваме и отделената среда на филията. Слагаме ги в чиния. Леко изпържваме шунка или друг мек колбас и пак върху филията. Заливаме с горещ доматен сос,който сме направили преди това. Поръсваме с кашкавал и магданоз.
Доматен сос: задушаваме в мазнина лук, скилидки чесън,+малко брашно, домати от консерва/или настъргани/+вода, босилек и варим до готовност. По желание може и да се пасира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар