28 декември 2011 г.

баклавички къдрави, хрупкави







1 пакет кори за баница(400гр.)(Докато работиш с единия лист, другите са покрити с влажна кърпа.)
Вземаш 1 лист преди да го прегънеш на 2 мажеш с растопено масло(за всичките кори отива около 150- 160гр)щом го прегънеш пак мажеш с масло и тук- там слагаш счукани орехи(150- 160гр)За 1 кора отиват 2 ч.л-ки. Навиваш на руло, режеш на 2, набръчкваш и слагаш в подмазана с олио тава. След като напълниш тавата, мажеш с четка всички, ако е останало масло го изсипваш отгоре.Печеш в слаба фурна на 150* до хубаво зачервяване. Оставяш да изтине хубаво и заливаш студената баклава с горещия сироп:350гр.захар+ 250мл.вода+ 2 ванилии и малко по-малко от сока на 1/2 лимон. Ако искаш да стане лъскава след 1 час след като си я заляла, прецеждаш сока, който не е попил и кипваш и пак заливаш. Оставяш хубаво да се напои поне 1 вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар