Loading...

15 февруари 2011 г.

целувки


на 1 белтък - 6 суп. л-ци захар
нацялото количество щипка сол

продукти:
5 белтъка (съвсем пресни)
30 с.л. захар (съотношението е : на 1 белтък – 6 с.л. захар)
3-4 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците на сняг,като съда в които ги разбиваме,както и бъркалките на миксера трябва да бъдат абсолютно сухи.
След това при непрекъснато разбиване прибавяме постепенно захарта(лъжица по лъжица).
Разбива се на много гъста смес(като обърнем съда с дъното нагоре,сместа не трябва да пада). Прибавят се ванилиите и се оформят целувките с шприц на форми по желание в тава с хартия за печене.
Могат да се поръсят с счукани ядки.
Пекат се(или по-скоро се сушат) около час в съвсем слаба фурна ( 100 градуса.)
Не трябва да се допуска да се зачервяват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар